maanantai 14. maaliskuuta 2016

Raikas papaija-mangosalaatti

Nyt on niin paljon kevättä ilmassa, että ihminen kaipaa valoa ja värejä myös ruokaan. Papaija ja mango ovat kauden hedelmiä, turska kauden kala. Näistä aineksista syntyi mielestäni jotain tosi onnistunutta. Jo ulkonäkö piristi, samoin maku. Lautasellinen hyvän mielen ja hyvän olon ruokaa, olkaapa hyvät!

Aloitin salaatista. Reseptini on yksinkertainen.
Mango-papaijasalaatti

1 papaija
1 syöntikypsä mango
1 pieni punasipuli (tai puolikas)
2 – 3 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria
¼ - ½ punainen paprika
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Puolita papaija, poista siemenet erilleen ja kuori hedelmä. Halkaise mango, poista siemen ja kuoret. Leikkaa molemmat hedelmät kuutioiksi.

Kuori ja hienonna pieni punasipuli tai puolikas isommasta sipulista. Leikkaa kuutioiksi neljännes tai puolikas paprikasta.

Kokoa kaikki aineet kulhoon. Mausta korianterilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset kevyesti kahdella lusikalla nostellen. Jätä salaatti hetkeksi vetäytymään. 
Kalafileiden paistaminen
Maustoin turskafileet molemmin puolin merisuolalla ja mustapippurilla suoraan myllyistä rouhaisten. Kääntelin fileet pankojauhoissa. Kuumensin pannuun oliiviöljyä ja nokareen voita. Kun rasva alkoi kihistä, lisäsin paneroidut kalafileet pannuun, ja annoin niiden paistua kullankeltaisiksi molemmilta puoliltaan.

Eiköhän käydä jo pöytään

Nostin paistuneet kalafileet lautasille ja laitoin vierelle mango-papaijasalaattia. Lisäsin tuoreet korianterinoksat ja muutamia limetin lohkoja. Uskokaa tai älkää, mutta punasipuli, paprika, korianteri ja ripaus suolaa ja pippuria sopi hedelmälohkoille täydellisesti! Salaatti maistui kalan kaverina, mutta tämä olisi loistopari myös siipikarjanlihalle, papupihveille tai mille tahansa grillatulle lihalle.
Teksti, kuvat ja ruokaohjeet: Pirjo Toikkanen (Henkilökuva: Laura Riihelä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti